Biografie

Jeugd en studie

Gert van Hoef is op 17 juni 1994 geboren in Barneveld. Hij groeide op zonder zich specifiek bezig te houden met muzikale activiteiten. Pas op 13-jarige leeftijd ontdekte hij het orgel en raakte hij enthousiast door het inspirerende spel van zijn opa, die hem wegwijs maakte op het instrument. Al snel bleek Gert over aanleg te beschikken, wat voor zijn ouders een reden was om hem een orgel te geven. De eerste maanden speelde Gert op zijn huisorgel zonder dat hij les kreeg.  In juni 2008 ontving hij zijn eerste orgellessen van mevrouw Daamen, organiste en  koorbegeleidster in Barneveld. Reeds in januari 2009 deed Gert mee aan het Interclassicmusic Orgelconcours bij Johannus Orgelbouw in Ede. Hij drong meteen door naar de finale die gehouden werd tijdens de familiedagen in Hardenberg. Daar behaalde hij de 1e prijs binnen zijn leeftijds- en muziekcategorie.

Vanaf januari 2010 ging hij orgellessen volgen bij de bekende Voorthuizense concertorganist Evert van de Veen. In de anderhalf jaar dat hij les kreeg van Evert  kwam zijn muzikaliteit tot bloei en ontwikkelde hij zijn repertoire zowel in de breedte als in de diepte. 

In juni 2010  werd hij benoemd tot organist in de kerk van de Hervormde gemeente te Voorthuizen, waar hij ongeveer 8 jaar de gemeente heeft mogen begeleiden. In augustus 2010 won hij het Feike Asma-concours bij Johannus Orgelbouw. In 2011 werd hij daar tweede. Vanaf september 2011 kreeg Gert orgellessen van de Amersfoortse organist Herman van Vliet, ter voorbereiding op zijn conservatoriumstudie.

Na op 1 juli zijn toelatingsexamen te hebben gedaan, studeerde Gert vanaf september 2013 hoofdvak orgel bij Jos van der Kooy aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij kreeg zijn orgellessen in de Westerkerk te Amsterdam. Als bijvak kreeg Gert pianolessen bij Katy Satur en Wim Voogd. Ook hebben twee jaar lang privélessen muziektheorie door de Nederlands/Italiaanse operadirigent Giacomo Formentini zijn vruchten afgeworpen.

In de herfst van 2014 heeft Gert zijn eerste cd opgenomen vanuit de Saint-Martin kerk in Dudelange. 

Op 27 juni 2015 wint Gert het Govert van Wijn Orgelconcours, dat jaarlijks plaatsvindt in de Grote Kerk te Maassluis.

Op 21 juni 2017 deed Gert eindexamen  op het majestueuze Müller-orgel in de St. Bavo te Haarlem. Dit betreft het eindexamen orgel voor zijn ‘Bachelor Oude Muziek' . De jury was zeer onder de indruk en kende hem  een 8,5 toe (uit 10).  In de zomer van 2018 heeft Gert zijn studie aan het conservatorium afgerond en behaalde hij zijn einddiploma.

Al sinds het prille begin van zijn orgelcarrière plaatst Gert video's van zijn orgelspel op Youtube. Mede daardoor geniet hij grote bekendheid en geeft hij vele concerten in binnen- en buitenland. In de periode 2020-2021 heeft Gert zich voornamelijk gericht op het geven van livestream-concerten  via YouTube.

Afbeeldingen

Klik voor een vergroting

Muziek opnamen

Bladmuziek publicaties

Feiten & onderscheidingen

1e prijs

Bij het Interclassic Music Concours Ede in 2009

7

Uitgebrachte CD'S

Winnaar

van het Govert van Wijn Concours in de Groote Kerk van Maassluis (2015)

In 2018

Afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium

Winnaar

Feike Asma Concours cat. 16-19 jaar - Ede in 2010

2

Uitgebrachte DVD's

26

Optredens in 2024

Copyright 2024 Gert van Hoef | Privacyverklaring | Realisatie BenedenBoven